maandag 7 juni 2010

De Toverdrank (5)

En toen was de ketel met Toverdrank weer even leeg.
Tot september, want dan gaan we weer een serie voorstellingen geven.
Daarom konden we gisteren met een goed gevoel afscheid nemen van elkaar.
Het publiek in een meer dan uitverkocht huis was geroerd en zeer enthousiast. Ook mevrouw Martin, de weduwe van de componist, was vol lof.

Over de pers hadden we de afgelopen week weinig te klagen. "Een juweeltje van een voorstelling"(Telegraaf), "uitvoering fenomenaal" en "hartverscheurend" (NRC), "everything works. See it if you can."en "Intensity through intimacy" (Financial Times). De recensies logen er niet om.
Terechte complimenten voor Mirjam en Gerrit, die dit weekend ook al indruk maakten met hun regie van "Le voix humaine" bij het Rotterdams Philharmonisch. Beide avonden werd de Grote Zaal van de Doelen bijna afgebroken voor Cora Burggraaf. Ik heb huilende mensen gezien.
Ook bij "Le Vin Herbé" weten ze diepe emoties naar boven te halen. Overigens geholpen en ondersteund door de choreografie die Ton Lutgerink voor de zangers bedacht had. Zeker bij deze sobere muzikale stijl van Frank Martin is dat extra belangrijk.

Met Domestica gaan we meteen door met de voorbereidingen voor onze eerste aflevering van Lof & Lust in de Laurenskerk, wat heel spannend gaat worden.
Bij het orkest hebben we de laatste concerten van het seizoen met een prachtig programma en de absolute top op het gebied van dirigent en solist. Echt iets om naar uit te kijken!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten